• Print

Kirurgi i akutmodtagelse

Michel E.H. Boeckstyns og Lars Bo Ebskov (red.)
Redaktører: Michel E.H. Boeckstyns, Lars Bo Ebskov
Forfattere: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ISBN: 9788762810778 (Bog)
ISBN: 9788762813922 (i-bog)
Udgivelsesår: 2013
Udgave: 1
Sider: 320
Bestil vurderingseksemplar Bestilling for BogPlus-kunder
Kig i bogen

Kirurgi i akutmodtagelse er en videreførelse af Skadestuekirurgi, der over en årrække udkom i 4 forskellige udgaver.

Bogen er fornyet og opdateret i forhold til udviklingen inden for diagnostik og behandling, og den er samtidig tilpasset sundhedsvæsenets aktuelle organisation, hvor den akutte kirurgi primært er centraliseret i større centre og fælles akutmodtageenheder.

Bogens indhold

Bogen giver en samlet fremstilling af de kirurgiske problemer, der typisk ses i akutmodtagelsen. Forfatterne har bidraget med den nyeste viden og de nyeste anbefalinger inden for deres specialer, og den redaktionelle linje er moderniseret og ensrettet.

Det er tilstræbt, at afsnittene om behandling skal være praktisk anvendelige, så den nødvendige behandling let og målrettet kan sættes i gang. På trods af den store mængde viden, der findes på nettet, er det stadig en fordel at have en opdateret og grundig gennemlæst kittelbog i lommen, før man påtager sig at modtage, diagnosticere og behandle patienter med kirurgiske lidelser.

Bogen bidrager til den dygtighed og sikkerhed, lægen bør møde patienten med – hvilket i yderste konsekvens kan betyde forskel på liv og død.

Målgruppe

Målgruppen er fortsat primært de unge læger og medicinstuderende, som står i første række ved behandling af patienter med akutte kirurgiske lidelser. Praktiserende læger samt behandlersygeplejersker kan dog også have glæde af bogen.

Michel E. H. Boeckstyns

Speciallæge i ortopædisk kirurgi 1987. Siden 1992 overlæge på Genotfte Hospital, Håndkirurgisk Klinik. Michel E. H. Boeckstyns’ primære interesse er håndkirurgi, og fra 1996-1999 var han formand for Dansk Selskab for Håndkirurgi.

Han står bag en lang række videnskabelige publikationer og er medforfatter på flere lærebøger.

 

Lars Bo Ebskov

Cand. med. i 1987 og speciallæge i Ortopædisk kirurgi i 1998. Blev i 2001 overlæge på Frederikssund Sygehus og i 2004 på Hvidovre Hospital. Er nu overlæge på Ortopædkirurgisk Afdeling Hvidovre Universitetshospital og sektionsleder, Fod- & Ankelkirurgisk Sektion.

Speciallægekonsulent i Patientforsikringen samt på Bornholms Hospital. Lars Bo Ebskovs interesse har gennem tiden primært været rettet mod traumatologi, amputationskirurgi og sammedagskirurgi med fokus på artroscopisk kirurgi, håndkirurgi og fodankelkirurgi, de sidste 12 år helt overvejende fod- og ankelkirurgien.

Lars Bo Ebskov er medforfatter på fire lærebøger og har en lang række videnskabelige publikationer og foredrag bag sig. Han har bestyrelsesposter i ISPO og Dansk Fod- & Ankelkirurgisk selskab.

 

Michel E. H. Boeckstyns

Michel E. H. Boeckstyns

Lars Bo Ebskov

Lars Bo Ebskov

Tidsskrift for Den norske legeforening

16-01-2014 Odd Bjørn Salte

"Kirurgi i akutmodtagelse er en videreføring av Skadestuekirurgi, som utkom i fire utgivelser over en årrekke i Danmark. Målgruppen er leger i spesialisering, turnusleger og medisinstudenter som arbeider på sykehus. Boken er ment å fungere som et oppslagsverk man kan ha med seg i frakkelommen. Forfatterne har forsøkt å lage en bok med oppdaterte retningslinjer for utredning og akutt håndtering, og de har forsøkt å tilrettelegge for at den kan benyttes som en veileder til den praktiske behandlingen. Den er relativt liten med mykt omslag, og den er lett å ta med seg, bare litt større enn den velkjente norske Skadehåndboka, som mange kjenner fra sin ortopediske tjeneste som turnuslege eller lege i spesialisering. Innholdsmessig likner den også noe med korte kapitler og avsnitt som er rett på sak, med enkle skjematiske tegninger og illustrasjoner. Den skiller seg imidlertid ut ved at forfatterne, i tillegg til de ortopediske problemstillingene, også tar for seg temaer som akutt abdomen, sårbehandling, bløtdelsinfeksjoner, urologi, obstetrikk/ gynekologi og oftalmologi. Det er også kapitler om lokal- og regionalanestesi og traumebehandling. [...] Ortopedidelen utgjør en vesentlig del, nær halvparten av de drøyt 300 sidene. Disse kapitlene er lettleste og dekker en del undersøkelsesteknikk i tillegg til avsnitt om håndtering av ulike typer pasienter, som «det haltende barn» og liknende. [...]

Ugeskrift for læger

12-11-2013 Morten Laksáfoss Lauritsen

"Bogen er inddelt i kapitler omhandlende emner som traumatologi, sårbehandling og anæstesi, samt kapitler om klagesystemet, retsmedicin og overbringelsen af den dårlige nyhed. Det er gode kapitler, der godt beskriver de overordnede principper inden for emnerne. [...] I nogle kapitler beskrives praktiske procedurer som f.eks. knæpunktur. Denne anvendelsesorienterede tilgang er en styrke. […] Overordnet set er bogen god og vil være at finde i kittellommen hos mange yngre læger og medicinstuderende. På kort plads beskrives mange akutte kirurgiske tilstande. Hvorfor er dette vigtigt? Redaktørerne skriver det selv i forordet – det kan betyde forskellen på liv eller død."

Dansk Ortopædisk Selskab - Nr. 1, januar 2003

 

"Skadestuelægens "Grønspættebog" nu i sin 4. udgave." "Når bogen er læst, vil man være godt rustet til skadestuearbejdet, og enhver bagvagt burde for sin egen nattesøvns skyld sikre sig, at forvagten havde fået bogen i julegave." "Bogen vil også have stor praktisk værdi i almen praksis, hvor der også behandles en del tilskadekomne patienter. Bogen hører naturligt til i enhver skadestue og -klinik."

Dagens Medicin - november 2002

 

"Den bog skal nok blive brugt."

Bagsidetekst
Kirurgi i akutmodtagelse er en videreførelse af Skadestuekirurgi, der over en årrække udkom i 4 forskellige udgaver. Bogen er fornyet og opdateret i forhold til udviklingen inden for diagnostik og behandling, og den er samtidig tilpasset sundhedsvæsenets aktuelle organisation, hvor den akutte kirurgi primært er centraliseret i større centre og fælles akutmodtageenheder. Bogen giver en samlet fremstilling af de kirurgiske problemer, der typisk ses i akutmodtagelsen. Målgruppen er fortsat primært de unge læger og medicinstuderende, som står i første række ved behandling af patienter med akutte kirurgiske lidelser. Praktiserende læger samt behandlersygeplejersker kan dog også have glæde af bogen. Forfatterne har bidraget med den nyeste viden og de nyeste anbefalinger inden for deres specialer, og den redaktionelle linje er moderniseret og ensrettet. Det er tilstræbt, at afsnittene om behandling skal være praktisk anvendelige, så den nødvendige behandling let og målrettet kan sættes i gang. På trods af den store mængde viden, der findes på nettet, er det stadig en fordel at have en opdateret og grundig gennemlæst kittelbog i lommen, før man påtager sig at modtage, diagnosticere og behandle patienter med kirurgiske lidelser. Bogen bidrager til den dygtighed og sikkerhed, lægen bør møde patienten med – hvilket i yderste konsekvens kan betyde forskel på liv og død.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.