• Print

Immunologi (i-bog)

Ralf Agger, Claus Henrik Nielsen, Graham Leslie og Bent Aasted
Redaktører:
Forfattere: ,,,

ISBN: 9788762814080 (i-bog)
ISBN: 9788762809482 (Bog)
Udgivelsesår: 2014
Udgave: 1
Sider: 495
Bestil vurderingseksemplar

Dette er en i-bog – en digital udgave af den trykte bog, suppleret med digitale værktøjer, fx oplæsning, søge- og notefunktion.
I-bogen kan læses på pc og tablets
overalt, hvor der er internetadgang. Materialet tilgås ved hjælp af en e-nøgle (kode), som giver adgang til materialet i 48 måneder fra købsdato.

Denne lærebog i immunologi henvender sig til universitetsstuderende i biologiske discipliner, især lægestuderende, tand- og dyrlægestuderende, biokemikere og biologer. Første halvdel af bogen gennemgår den basale immunologi, herunder et stort afsnit om medfødt immunitet, medens anden halvdel beskriver klinisk immunologiske forhold såsom infektions-immunologi, allergi, autoimmune sygdomme, transplantation, transfusion, tumor-immunologi, blodtypeserologi og medfødte immun-deficiente tilstande. Bogen er rigt illustreret.

Ugeskrift for Læger

25-06-2012 Professor Marianne Hokland

"Overordnet set har forfatterne med denne bog haft held til at levere en bred indføring i det immunologiske fagområde, samtidigt med at en for forståelsen relevant detaljeringsgrad er bevaret. [...] Sammenfattende er der tale om en grundig og pædagogisk opbygget dansksproget basal lærebog i immunologi, som varmt kan abefales til studerende inden for det biomedicinke område, men også som basis- og/eller støttelitteratur til læger i postgraduate uddannelsesforløb samt ansatte inden for fagområder med snitflade til immunologi."

DANSKE BIOANALYTIKERE

08-03-2012 Tine Bjørn Jensen

"På trods af at immunologi er et kompliceret emne især på grund af detaljerigdommen i denne disciplin, er bogen med sine mange figurer samt strukturelle opbygning let at læse i forhold til andre tilgængelige immunologibøger. Forfatterne henvender sig primært til læger, tandlæger og dyrlæger. Det er min vurdering, at bogen vil være særdeles anvendelig til efter-/videreuddannelse af bioanalytikere. [...] Teksten suppleres af mange gode pædagogiske figurer/tegninger, der understøtter teksten og forståelsen af immunologien. [...] Alt i alt en dejlig immunologibog, som kan bidrage med en lettere adgang til immunologisk forståelse for såvel sundhedspersonale med en nylig opstået interesse for immunologi som for sundhedspersonale, der har behov for at opdatere deres immunologiske viden."

Tidsskrift for Den norske legeforening

09-02-2012 J Olweus

"Forfatterne av Immunologi har sett behovet for en stramt komponert lærebok på dansk for leger, tannleger og veterinærer, men også andre yrkesgrupper, hvor man legger vekt på det vi vet om det humane immunsystemet." [...] "Boken er gjennomført og rikt illustrert med svært flotte og pedagogiske figurer som gjør at man får lyst til å lese videre."

Bagsidetekst
Denne lærebog i immunologi er primært skrevet for universitetsstuderende i biologiske discipliner, især lægestuderende, tand- og dyrlægestuderende, biokemikere og biologer, herunder humanbiologer. Bogen dækker det gængse pensum i immunologi på lægestudiet ved danske universiteter. Den kan dog også være aktuel for laboranter, bioanalytikere og sygeplejersker. Første halvdel af bogen gennemgår den basale immunologi, herunder et stort afsnit om medfødt immunitet, medens anden halvdel beskriver klinisk immunologiske forhold såsom infektionsimmunologi, allergi, autoimmune sygdomme, transplantation, transfusion, tumorimmunologi, blodtypeserologi og medfødte immundeficiente tilstande. Bogen er skrevet i et let læseligt sprog, og de mange farvelagte figurer bringer læseren igennem eventuelt vanskelige emner. Bogen skal ses som et alternativ til de ofte ret omfattende udenlandske værker. Ud over at lette tilegnelsen af det til tider noget komplicerede stof giver en dansksproget lærebog den studerende bedre muligheder for at lære at anvende fagets terminologi, som den bruges på dansk. Bagerst i bogen findes en ordliste, hvor mange fagudtryk forklares.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.