• Print

Genesers histologi

,,,,

ISBN: 9788762803961 (Bog)
Udgivelsesår: 2012
Udgave: 1
Sider: 761
Bestil vurderingseksemplar Bestilling for BogPlus-kunder
Kig i bogen

Genesers histologi er en videreførelse af klassikeren Histologi – på et molekylærbiologisk grundlag

Bogen præsenterer læseren for en letforståelig og meget grundig fremstilling af både cellebiologi og den almene og specielle histologi.

Bogens opbygning

Genesers histologi gennemgår sammenhængen mellem struktur og funktion og relaterer dette til sygdomsprocesser og den kliniske hverdag. Bogen er særdeles pædagogisk opbygget, og hvert kapitel indeholder bokse med kliniske eksempler eller uddybende viden og afsluttes med testspørgsmål til det pågældende kapitel.

Alle kapitlerne er gennemgribende bearbejdede og opdaterede, og illustrationsmaterialet er ligeledes gennemgribende revideret med mange nye lys- og elektronmikroskopiske fotos. Flere stregtegninger er erstattet af nye eller har undergået ændringer i overensstemmelse med den nyeste viden.

Målgruppe

Genesers histologi henvender sig primært til medicinstuderende, og bogen er pensumdækkende ved lægestudiet på alle fire universiteter i Danmark.

Annemarie Brüel

Annemarie Brüel er lektor i Anatomi. Hun er uddannet læge fra Aarhus Universitet (kandidat vinter 1994) og har været ansat ved Anatomisk Institut (nu Institut for Biomedicin) siden 1995, dog afbrudt af 2½ års klinisk ansættelse. Hun modtog den medicinske ph.d.-grad i 2000 og den medicinske doktorgrad i 2009 og har været på studieophold i Melbourne. Annemarie Brüel har publiceret en lang række videnskabelige artikler inden for hjerte-karsystemet
og knoglevæv og har undervist og eksamineret i histologi i mere end 10 år samt været censor i faget ved Syddansk Universitet og Københavns Universitet.

 

Erik Ilsø Christensen

Erik Ilsø Christensen er professor i anatomi. Han er uddannet læge fra Aarhus Universitet (kandidat vinter 1974) og har været ansat ved Anatomisk Institut (nu Institut for Biomedicin), Aarhus Universitet siden 1970. Modtog 1981 medicinsk doktorgrad (nyreforskning). Studieophold i bl.a. Chicago, Northwestern University Medical School. Erik Ilsø Christensen
har publiceret en lang række videnskabelige artikler om nyreforskning og har undervist og eksamineret histologi i mere en 40 år samt været censor i faget ved Københavns og Syddansk Universitet i en lang årrække.

Klaus Qvortrup

Klaus Qvortrup er professor ved Københavns Universitet og daglig leder af Core Facility for Integrated Microscopy (www.cfim.ku.dk) ved Biomedicinsk Institut. Efter lægevidenskabelig embedseksamen i 1989 og erhvervelse af ph.d.-graden ansat ved det tidligere Medicinsk Anatomisk Institut ved Københavns Universitet med bl.a. kursusledelse i histologi. Har publiceret adskillige videnskabelige artikler, primært elektronmikroskopiske arbejder. Egen forskning har drejet sig om det indre øres ultrastruktur og Meniere’s sygdom. Medforfatter på Hovedets, halsens og de indre organers anatomi (Munksgaard).

 

Jørgen Tranum-Jensen

Jørgen Tranum-Jensen er professor i klinisk orienteret anatomi ved Institut for Cellulær og Molekylær Medicin, Københavns Universitet. Uddannet læge fra Københavns Universitet, 1973, og kort efter ansat ved Medicinsk-Anatomisk Institut, KU, først som stipendiat, siden adjunkt og lektor. Mangeårigt samarbejde med forskere i Holland og Tyskland samt indenlands. Har skrevet en lang række artikler, overvejende inden for cellebiologi, histologi og immunologi, og er medforfatter til flere lærebøger. Har undervist medicinstuderende i cellebiologi, histologi, embryologi, neuroanatomi og makroskopisk anatomi i 35 år og er censor i disse fagområder i Århus og Odense. Har stor klinisk kontaktflade i forbindelse med instituttets postgraduate kurser.

Finn Geneser

Finn Geneser er docent (emeritus). Han er uddannet læge fra Aarhus Universitet (kandidat sommer 1965) og blev efter 2½ års klinisk ansættelse ved Aarhus Universitetshospital ansat ved Anatomisk Institut (nu Institut for Biomedicin), Aarhus Universitet. Modtog 1968 Aarhus Universitets guldmedalje (medicin) og 1975 medicinsk doktorgrad (hjerneforskning). Studieophold i bl.a. Nejmegen, Cambridge og Oxford. Finn Geneser har publiceret en lang række videnskabelige artikler om hjerneforskning og har undervist og eksamineret histologi i mere en 30 år samt været censor i faget ved Københavns Universitet i en lang årrække.

Tidsskrift for den norske legeforening

31-01-2013 Per Gøran Krüger, Institutt for biomedisin, Universitetet i Bergen

"Denne histologiboken er nok særlig rettet mot studenter i medisin, men alle studentgrupper som studerer generell cellebiologi og histologi, vil med stort utbytte kunne benytte den. Den egner seg meget bra så vel i starten av studiet som for den viderekomne student. Jeg vil tro at den også passer som et praktisk oppslagsverk for erfarne lærere og studenter i faget." [...] "Med Genesers nå utvidede og mer presiserende utgave har vi fått en nordisk «krone på verket». Boken er lettforståelig, svært godt pedagogisk anlagt og god på beskrivelse av funksjonell cellebiologi og den spesielle organhistologien. Her er også gode og generelle forklaringer av sykdomsprosesser knyttet til ulike vev og organer, som selvsagt særlig er rettet mot medisinstudenter, men som også bygger opp under den generelle biologiske kunnskapen for andre interesserte studentgrupper."

Tandlægebladet

22-11-2012 Svend Kirkeby

"Bogen er logisk opdelt i afsnit, som dels kan læses hver for dig, men som læst i en sammenhæng giver en letforståelig og pædagogisk indføring i histologi.[...]Især skal afsnittet om immunitetsreguleringen med antigenpræsentation og immunresponset fremhæves for sin pædagogiske klarhed. Den sidste del af bogen behandler vævenes histologi, og her vil især gennemgangen af fordøjelsessystemet med beskrivelse og fine illustrationer (såvel skematiske tegninger som lysmikroskopiske billeder) af mundhulde, spytkirtler, tænder, svælg og tonsiller have tandlægelig interesse."

Danske Bioanalytikere

19-10-2012 Marianne Schou Martiny

"Bogen kan som de tidligere udgaver anvendes af undervisere på patologiske institutter, specielt på de sidste moduler af bioanalytikeruddannelsen.[...]Bogen er desuden god, når viden skal opfriskes, eller nyt skal tilegnes, som opslagsbog eller til fordybelse. Alt i alt en bog, der giver lyst til at opfriske histologien."

Bagsidetekst
Genesers histologi er en videreførelse af Histologi – på et molekylærbiologisk grundlag. Bogen præsenterer læseren for en letforståelig og meget grundig fremstilling af både cellebiologi og den almene og specielle histologi. Stoffet gennemgår sammenhængen mellem struktur og funktion og relaterer dette til sygdomsprocesser og den kliniske hverdag. Bogen er særdeles pædagogisk opbygget, og hvert kapitel indeholder bokse med kliniske eksempler eller uddybende viden og afsluttes med testspørgsmål til det pågældende kapitel. Alle kapitlerne er gennemgribende bearbejdede og opdaterede, således at bogen er pensumdækkende ved lægestudiet på alle fire universiteter i Danmark. Illustrationsmaterialet er desuden gennemgribende revideret med mange nye lys- og elektronmikroskopiske fotos, og flere stregtegninger er erstattet af nye eller har undergået ændringer i overensstemmelse med den nyeste viden.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.