• Print

Fertilitet og sundhed

Lone Schmidt og Anja Pinborg (red.)
Redaktører: Lone Schmidt, Anja Pinborg
Forfattere: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ISBN: 9788762810358 (Bog)
Udgivelsesår: 2012
Udgave: 1
Sider: 288
Bestil vurderingseksemplar Bestilling for BogPlus-kunder
Kig i bogen

Denne bog beskriver grundigt og sagligt en lang række emner, der berører frugtbarhed, graviditet, aborter og fødsler.

Danmark er det europæiske land, hvor der foretages flest fertilitetsbehandlinger i forhold til befolkningens størrelse. I 2010 var knap 10 % af fødselsårgangen i Danmark således undfanget ved fertilitetsbehandling, og både fra videnskabelig og politisk side har der de seneste år været stigende opmærksomhed på fertilitet som et væsentligt felt inden for folkesundheden.

Bogens opbygning

Bogen tager en lang række emner op, bl.a.:
•    nye, forbedrede muligheder for screening
•    gravides risiko for udvikling af affektive sygdomme
•    fostertilværelsens betydning for det fremtidige liv
•    sociale determinaters betydning for fødselsmønsteret
•    risikofaktorer for nedsat frugtbarhed
•    assisteret befrugtning

•    helbredet blandt børn, der er blevet til ved fertilitetsbehandling

Målgruppe

Bogen henvender sig til studerende på de folkesundhedsvidenskabelige kandidat- og masteruddannelser samt på professionsbacheloruddannelserne.

Lone Schmidt

Lektor, dr.med., ph.d. ved Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet. Har arbejdet som hospitalslæge primært inden for gynækologi og obstetrik og har siden midt-80’erne forsket i reproduktiv sundhed. Det primære forskningsområde er infertilitet og assisteret befrugtning med fokus på reproduktionsepidemologi, psykosociale aspekter, familiedannelse og samspillet mellem psykiatriske lidelser og assisteret befrugtning. Underviser på en lang række uddannelser bl.a. om reproduktiv sundhed. Arbejder sundhedspolitisk på, at vi samfundsmæssigt skal tage vare på at bevare befolkningens evne til at få børn.

Anja Pinborg

Overlæge og dr.med. på Fertilitetsklinikken i Juliane Marie Centret, Rigshospitalet og er uddannet speciallæge i gynækologi og obstetrik. Er endvidere lektor på Center for Klinisk Uddannelse ved Københavns Universitet og formand for Nordisk Fertilitetsselskab. Har gennem de sidste 12 år beskæftiget sig med forskning inden for human reproduktion. Forskningsområderne er primært reproduktionsepidemiologiske med vægt på sundhed og sygelighed hos børn født efter assisteret befrugtning samt risikofaktorer ved tvillingegraviditeter.

Tidsskrift for Jordemødre

20-02-2013 Lone Schmidt og Anja Pinborg

"Ved første øjekast ligner bogen en tung lærebog, uden illustrationer og billeder, men ved læsning af bogen blev min interesse hurtigt skærpet. Bogen er skrevet i et læsevenligt sprog, hvor der fyldestgørende beskriver, hvordan vores fertilitet påvirkes og faglige begreber og definitioner uddybes løbende. [... ]Bogen er som udgangspunkt skrevet til studerende på folkesundhedsvidenskab og sundhedsprofessionelle inden for forebyggelse og behandling, hvor jordemødre bestemt kan være en relevant målgruppe, som jeg varmt kan anbefale bogen til."

www.tidsskriftet.no

08-06-2012 Liv Bente Romundstad

"[...] Redusert fertilitet for begge kjønn med ulike årsaker og konsekvenser omtales gjennom flere kapitler. Dessuten gir bidragsyterne en oversikt over de vanligste formene for assistert befruktning. Bruk og design av dyremodeller til reproduksjonsstudier beskrives på en oversiktlig og lettfattelig måte. [...] Alt i alt gir boken saklig og nyttig informasjon innen et aktuelt område [...] Jeg kan anbefale den til helsepersonell som befatter seg med reproduktiv helse og andre som interesserer seg for emnet."

Ugeskrift for Læger

30-04-2012 Professor, dr.med. Hans Jakob Ingerslev

"Der er tale om en meget bred palet, som repræsenterer en glimrende genvej for videbegærlige, som ønsker et hurtigt og kvalificeret overblik over reproduktionsområdet." [...] "Bogen er skrevet af et forfatterkollegium, som sammen med de to redaktører repræsenterer de ypperste i Danmark inden for reproduktionsmedicin. Bogen er tænkt som en lærebog til anvendelse på de nye folkesundhedsvidenskabelige kandidat- og masteruddannelser samt på professionsbacheloruddannelserne, men også til berigelse for sundhedsprofessionelle, journalister og politikere." [...] "Bogen er lettilgængelig og kan varmt anbefales, ikke blot til ovenstående målgruppe, men til alle, der interesserer sig for reproduktionsmedicin."

Bogen er skrevet af et forfatterkollegium, som sammen med de to redaktører repræsenterer de ypperste i Danmark inden for reproduktionsmedicin

Ugeskrift for Læger
Bagsidetekst
I bogen Fertilitet og sundhed beskriver 26 forskere centrale områder inden for feltet reproduktiv sundhed. Bogen har fokus på områder, hvor der er grundlag for at sætte ind med fremtidige forebyggende interventioner. Bogen rummer kapitler om fødselsudviklingen i Danmark, de nye forbedrede muligheder for screening af gravide, gravide kvinders risiko for udvikling af affektive sygdomme, provokeret abort og om fostertilværelsens betydning for det fremtidige liv. Derudover er der kapitler om risikofaktorer for nedsat frugtbarhed, om assisteret befrugtning, om fremtidige muligheder for at forebygge nedsat frugtbarhed og om forskellige undersøgelsesmodeller til reproduktionsstudier. Bogen henvender sig til studerende på de folkesundhedsvidenskabelige kandidat- og masteruddannelser. Studerende på professionsbacheloruddannelserne, fx sygepleje- og jordemoderuddannelserne, medicinstuderende og personer, der arbejder med forebyggelse inden for reproduktiv sundhed, vil ligeledes kunne have glæde af bogen.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.