• Print

Den akutte patient

Torben Callesen, Christian Backer Mogensen, Dan Brun Petersen og Kristian Antonsen (red.)
Redaktører: Kristian Antonsen, Torben Callesen, Christian Backer Mogensen, Dan Brun Petersen
Forfattere: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ISBN: 9788762814172 (Bog)
ISBN: 9788762816565 (i-bog)
Udgivelsesår: 2016
Udgave: 3
Sider: 480
Bestil vurderingseksemplar Bestilling for BogPlus-kunder
Kig i bogen

Den akutte patient beskriver systematisk og rationel håndtering af akutte patienter.

Målgruppen er primært medicinstuderende, unge læger og andet personale på de de fælles akutmodtagelser, og kapitlerne tager udgangspunkt i symptomer og symptombilleder frem for i en traditionel gennemgang af organsystemer.

Med ABCDE-princippet som basis lægges op til en objektiv systematik med fokus på tidsfaktorens betydning.

I  3. udgave er alle kapitler opdateret og omskrevet,  og den generelle kapitelopbygning er forbedret med f.eks. resuméer og flere figurer. Der er tilføjet en række helt nye kapitler om UL-vejledt intervention, synkope og svimmelhed, anafylaksi, bevægeapparatet, forværring hos indlagte patienter og jura i relation til akut behandling.

 

 

Ugeskriftet

22-08-2016 Koordinerende lektor, overlæge, dr.med. Thomas A. Schmidt

"I tredje udgave er alle kapitler opdateret og omskrevet, og den generelle kapitelopbygning er forbedret med f.eks. resuméer og flere figurer. Der er tilføjet en række helt nye kapitler om ultralydskanning, synkope og svimmelhed, anafylaksi, bevægeapparatet, forværring hos indlagte patienter og jura i relation til akut behandling.

Samlet set er det lykkedes at dreje bogen i en up to date-akutmedicinsk retning. Fokus lægges med succes på »no nonsense medicine« baseret primært på ABCDE-problemer samt »point of care«-diagnostik og -muligheder. I den forbindelse kommer ikke mindst akut ultralyddiagnostik ind i billedet som i akutmedicinsk udvikling internationalt.

[...]Kapitlerne er opbygget efter en skabelon med, hvad der skal ske ved de forskellige patientpræsentationer inden for tre tidfaser: 5 min, 30 min og inden for de første fire timer. Der er sidefarveangivelse af bogens i alt fire hoveddele, så den er nem at slå op i.

Bogen kan varmt anbefales."

Tidsskrift for den Norske Legeforening

07-06-2016 D. Jacobsen

"Boken er god og kan anbefales alle som satser på en sannsynlig ny norsk spesialitet knyttet til akuttmottak, eller som av andre grunner ønsker å fokusere på – og forbedre – sitt eget i legearbeid i akuttmottaket."

Sygeplejersken

21-04-2016 Ben Nielsen

"Bogen er med til at give sygeplejersker og sygeplejerskestuderende en objektiv, systematisk og rationel adfærd i forhold til den akutte patient inden for en afgrænset tidsramme."

Bagsidetekst
Den akutte patient beskriver systematisk og rationel håndtering af akutte patienter. Der lægges vægt på stabilisering af livs- og førlighedstruende tilstande før en egentlig udredning af patienten. Målgruppen er primært medicinstuderende, unge læger og andet personale på de fælles akutmodtagelser. Bogens hovedsigte er en struktureret ABCDE-tilgang i den allerførste tid efter en akut henvendelse. Kapitlerne tager udgangspunkt i symptomer, som fx åndenød, smerter eller bevidstløshed, frem for i en traditionel gennemgang af organsystemer med udgangspunkt i de hyppigste patientkategorier og i de tilstande, der hurtigt får fatale konsekvenser, hvis der ikke gøres noget med det samme. En gennemgående struktur i bogen er den initiale diagnostik og behandling med fokus på tre centrale tidsfaser: Hvad der skal ske inden for hhv. de første 5 minutter, de første 30 minutter og de første 4 timer i håndteringen af den akut svært syge patient. Bogen lægger således op til indlæring af objektiv systematik og rationel adfærd inden for en afgrænset tidsramme. I denne 3. udgave har redaktionen fået to nye medlemmer: Christian Backer Mogensen og Dan Brun Petersen, som begge har bred akutmedicinsk erfaring og kompetence. De tidligere udgavers anæstesiologiske fokus er dermed drejet i en mere generel akutmedicinsk retning, og bogen er udvidet med en række helt nye kapitler om UL-vejledt intervention, synkope og svimmelhed, anafylaksi, bevægeapparatet, forværring hos indlagte patienter og jura i relation til akut behandling. Alle andre kapitler er grundigt gennemarbejdet , opdateret og omskrevet.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.