• Print

Den akutte patient (i-bog)

Torben Callesen, Christian Backer Mogensen, Dan Brun Petersen og Kristian Antonsen (red.)
Redaktører: Torben Callesen, Christian Backer Mogensen, Dan Brun Petersen, Kristian Antonsen
Forfattere: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ISBN: 9788762816565 (i-bog)
ISBN: 9788762814172 (Bog)
Udgivelsesår: 2016
Udgave: 3
Sider: 480
Bestil vurderingseksemplar

Dette er en i-bog, en digital udgave af den trykte bog, suppleret med digitale værktøjer som fx oplæsning, søge- og notefunktion. I-bogen kan læses på computer, tablet og smartphone overalt, hvor der er internetadgang. E-nøglen giver adgang til i-bogen i 48 måneder fra aktiveringsdatoen.

Den akutte patient er en lærebog til medicinstudiets kurser af samme navn. Bogen er tænkt som en vejledning i praktisk og rationel håndtering af akutte patienter, og kapitlerne tager udgangspunkt i symptomer og symptombilleder frem for i en traditionel gennemgang af organsystemer. Med ABC-princippet som basis lægges op til en objektiv systematik med fokus på tidsfaktorens betydning. I  2. udgave er teksten opdateret, der er tilføjet et nyt kapitel om akutte patienter i almen praksis og den generelle kapitelopbygning er forbedret med f.eks. resuméer og flere figurer.

Dråben Danmark, tidsskrift for Fagligt Selskab for Anæstesi-, Intensiv- og Opvågningssygeplejersker

06-10-2011 Anne Højager Nielsen

"Fokus er på det enkle og sansede. SE, LYT og FØL er stikordene for de første fem minutters vurdering i mange af kapitlerne. I det ligger der en vigtig pointe, for sygeplejersker, der er vant til at arbejde med masser af forskelligt udstyr og overvågning. Her kommer man virkelig i kontakt med det mest grundlæggende. " [...] "Der er gode kapitler indenfor akut åndenød, hjertestop og rytmeforstyrrelser, blødning og hæmostase, bevidsthedspåvirkning, modtagelse af multitraumatiserede, akutte smerter, smerter i brystet, smerter i abdomen, forgiftninger, krise etc. " [...] "Bogen er informationspakket, men samtidig også meget symptomorienteret, hvilket gør den meget praktisk anvendelig. "

www.tidsskriftet.no

25-07-2011 

"De fleste bøker om akuttmedisin er på engelsk, noe som ikke representerer en stor utfordring for de fleste, men kombinasjonen av fremmedspråk og andre behandlingstradisjoner enn det vi er vant til, kan være et problem. En annen utfordring er at man tradisjonelt presenterer diagnosene først, i stedet for å ta utgangspunkt i de symptomene og tegnene som den enkelte akuttpasient frembyr. Det er derfor gledelig at våre danske kolleger nå har oppdatert sin fem år gamle lærebok i akuttmedisin, som, da den ble utgitt, representerte en forholdsvis ny tilnærming til temaet. 45 forfattere har bidratt i de samme 25 kapitlene som sist, pluss at det er et nytt kapittel om den akutte pasienten i allmennpraksis. [...] Layouten er bra og teksten lettlest. Kapitlene er symptomorientert og rikt illustrert med så vel kasuistikker som gode figurer, fargebilder og tabeller med behagelig bruk av fargeraster. Trykkvaliteten er også god. [...] Totalt sett mener jeg likevel at denne boken fortsatt er passende lektyre for norske medisinstudenter, og deler av den passer også for ambulansepersonell som ønsker å lære mer."

Bagsidetekst
Den akutte patient er primært en lærebog til medicinstudiets kurser af samme navn. Bogen er tænkt som en vejledning i praktisk og rationel håndtering af akutte patienter, og der lægges vægt på stabilisering af livs- og førlighedstruende tilstande før en egentlig udredning af patienten. Kapitlerne tager udgangspunkt i symptomer, som fx åndenød, smerter eller bevidstløshed, frem for i en traditionel gennemgang af organsystemer. Teksten baserer sig på ABC-princippet med udgangspunkt i de hyppigste patientkategorier og i de tilstande, der hurtigt får fatale konsekvenser, hvis der ikke gøres noget med det samme. En gennemgående struktur i bogen er fokus på tre centrale tidsrum: Hvad der skal ske inden for hhv. de første fem minutter, den første time og det første døgn? Bogen lægger således op til indlæring af en objektiv systematik kombineret med tidsfaktorens betydning. I denne 2. udgave er teksten opdateret, der er tilføjet et helt nyt kapitel om akutte patienter i almen praksis, og den generelle kapitelopbygning er forbedret med bl.a. resuméer og flere figurer. Bogen er en støtte for især nyuddannede læger, der ofte i første omgang er ansvar lige for modtagelsen af akut syge patienter. Den mere erfarne læge kan dog også stå i en uventet akut situation, hvor tekstens opdaterede viden og strukturerede tilgang vil være til stor gavn.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.