• Print

Basal klinisk ultralydsdiagnostik

Ole Graumann, Christian Borbjerg Laursen (red.)
Redaktører: Ole Graumann, Christian Borbjerg Laursen
Forfattere: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ISBN: 9788762816961 (Internet)
Udgivelsesår: 2017
Udgave: 1
Sider:
Bestil vurderingseksemplar

100 % digitalt læringsmateriale i ultralydsdiagnostik er det første af sin art i verden.

Klinisk ultralyd bliver i stigende grad brugt som diagnostisk redskab, men brugen af klinisk ultralyd kræver både teoretiske og praktiske færdigheder, som det kræver øvelse og tålmodighed at tilegne sig. Nu lancerer Munksgaard et helt nyt, 100 % digitalt materiale til undervisning i klinisk ultralydsdiagnostik.

Portalen, som er den første af sin art i verden, hedder Basal klinisk ultralydsdiagnostik. Den er udviklet af overlægerne Ole Graumann og Christian B. Laursen fra Odense Universitetshospital, der begge er lektorer på SDU, hvor de bl.a. underviser på medicinstudiet. Der er tale om et avanceret website, der fungerer som en digital bog, og som både indeholder teorien bag færdighederne, interaktive cases fra den kliniske virkelighed, MCQ-spørgsmål og videoer af de konkrete undersøgelser.

„Især videoerne er utrolig velegnede til selvstudie, fordi de studerende kan se dem igen og igen. Det giver en større tryghed, når de selv skal ud og bruge teknikken i deres KBU-forløb. Og hver enkelt studerende kan udbygge indholdet med sine egne noter, opgavebesvarelser og andre værktøjer, der er knyttet til den studerendes private profil,“ fortæller Ole Graumann, der gennem en årrække har arbejdet med e-læring på bl.a. medicinstudiet.

Portalen lægger op til en anderledes, case-baseret undervisning, som kan være mere engagerende end den traditionelle forelæsning. En af de helt store fordele ved portalen er, at underviseren kan tilpasse niveauet til lige nøjagtig de studerende, der er i gang med forløbet, ved løbende at teste deres viden og justere undervisningen efter det.

Og det er ikke kun medicinstuderende, der kan have glæde af portalen. Yngre læger og forskellige speciallæger, primært til modtagelsen af den akutte patient, har været nogle af de første til at se mulighederne i at have adgang til online træningsmateriale sideløbende med deres arbejde i klinikken. Også erfarne speciallæger, sygeplejersker og andre faggrupper kan bruge portalen, netop fordi den er så fleksibel i forhold til at tilpasse indholdet til den enkeltes niveau.

Bagsidetekst
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.