• Print

Almen medicin

Lars Bjerrum, Ruth Kirk Ertmann, Dorte Ejg Jarbøl, Martin Bach Jensen, Jette Kolding Kristensen og Roar Maagaard (red.)
Redaktører: Lars Bjerrum, Roar Maagaard, Martin Bach Jensen, Jette Kolding Kristensen, Dorte Ejg Jarbøl, Ruth Kirk Ertmann, Marianne Rosendal, Kaj Sparle Christensen, Peter Lange
Forfattere:

ISBN: 9788762812079 (Bog)
Udgivelsesår: 2014
Udgave: 1
Sider: 982
Bestil vurderingseksemplar Bestilling for BogPlus-kunder
Kig i bogen

Steinar Hunskårs store nordiske standardværk i almen medicin foreligger nu i en bearbejdet dansk version.

Bearbejdet af danske eksperter

Bearbejdelsen til danske forhold med bl.a. beskrivelse af dansk lovgivning og organisering samt dansk talmateriale er varetaget af en gruppe af 6 fagkonsulenter, der repræsenterer alle fire medicinske fakulteter i Danmark og DSAM.

Fokusområder

Bogen har tre primære fokusområder:

 • Almen praksis’ rolle, funktion og arbejdsopgaver i det danske sundhedsvæsen
 • Diagnostisk strategi ud fra en symptomorientret tilgang til patienterne og deres aktuelle livsomstændigheder
 • Systematisk gennemgang af relevant viden i almen praksis om sygdomme i kroppens forskellige organsystemer.
 • Bogen kan i høj grad betragtes som en dannelsesbog for medicinstuderende på bachelordelen, og er samtidig pensumdækkende for faget almen medicin på studiets kandidatdel.

  Uundværlig i almen praksis

  Bogen er en uundværlig grundbog under speciallægeuddannelsen i almen medicin og bør findes på reolen i enhver almen praksis. Bogen er ligeledes velegnet som opslagsbog hos fx privatpraktiserende fysioterapeuter og kiropraktorer samt på plejehjem.

  Et fremragende disponeret værk til medicinske studenter og til de yngre læger i almen praksis

  Ugeskrift for Læger

  Danske Bioanalytikere

  19-03-2015 Rikke Ipsen, bioanalytiker

  ”Bogen er meget simpelt opbygget. Den tager udgangspunkt i, hvordan almen praksis kan bygges op. Det første møde med patienten, sygdomme, kvalitetssikring, økonomi og etik. I hvert afsnit bliver teorien afsluttet med små cases, som fortsætter igennem hele bogen og er med til at fange læserens opmærksomhed.
  […]I bogen lægges meget vægt på kvalitetssikring og akkreditering, som almen praksis i de kommende år skal igennem. Bogen ”Almen medicin” er for alle med interesse i almen praksis. Om det er praksispersonale, medicinstuderende eller praktiserende læger, så bør bogen stå på hylden i klinikken. Jeg vil helt sikkert som bioanalytiker ansat i praksis med behandlererfaring anvende bogen i min hverdag.”

  Ugeskrift for Læger

  09-03-2015 Speciallæge i almen medicin, praktiserende læge Merete Sass Sørensen

  "Den skal stå på min hylde i praksis Det har været en stor fornøjelse at stifte bekendtskab med den nye lærebog i Almen Medicin. Begejstret som en lille hoptimist, der netop er sat i bevægelse, læste jeg afsnittene om de almenmedicinske rammer og den diagnostiske tankegang. I en tid, hvor forebyggelse præsenteres som en garanti for evigt liv, elsker jeg også, at der lægges vægt på (med forfatternes ord): »Lægekonsultationen bør være et fristed, hvor man ikke får sit udseende evalueret«. [...] Jeg synes, at lærebogen er et fremragende disponeret værk til medicinske studenter og til de yngre læger i almen praksis, ligesom tutorlægen naturligvis må have den stående. For den rutinerede praktiserende læge giver bogen et godt overblik og en struktureret tilgang til allerede kendt viden."

  Sygeplejersken

  09-03-2015 Jette Bagh

  "Noget for konsultationssygeplejersker? Det synes jeg. [...] I øvrigt en opslagsbog med et meget relevant indhold for en nysgerrig sygeplejerske. Her findes oplysninger om det meste fra fjæsingstik til alkoholproblemer. [...] Overvejer man ansættelse i almen praksis, kan det anbefales at læse kapitlet "almen medicin og almen praksis", før ansøgningen bliver sendt."

  Bagsidetekst
   Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

   Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.