• Print

Akutte hudsygdomme

,

ISBN: 9788762810174 (Bog)
Udgivelsesår: 2011
Udgave: 2
Sider: 212
Bestil vurderingseksemplar Bestilling for BogPlus-kunder
Kig i bogen

Et praktisk orienteret opslagsværk, der sætter brugeren i stand til at stille den korrekte diagnose, tage de rigtige prøver og udføre den primære behandling af akutte hudsygdomme.

Bogens opbygning

Bogen indeholder et selvstændigt kapitel for hver af de forskellige typer udslæt, og kapitlerne er igen underinddelt i afsnit for hver af de forskellige sygdomme indenfor det pågældende område. Disse sygdomsafsnit indledes med billeder, der illustrerer den pågældende sygdom, som derefter beskrives både systematisk og summarisk.

Bogen afsluttes med tabeller og afsnit vedrørende akutte hudsygdomme hos specielle grupper som bl.a. børn, gravide, immunsupprimerede patienter og udenlandsrejsende.

Målgruppe

Bogen henvender sig til alle læger, der møder patienter med akutte hudsygdomme, primært skadestuelæger, vagtlæger og praktiserende læger.

www.tidsskrift.no

03-11-2011 G. Guleng

"[...]Den lille danske boken Akutte hudsygdomme ble utgitt første gang i 2004. I denne andreutgaven er det lagt til sju nye sykdomsbeskrivelser, og illustrasjonene er forbedret. Målgruppen er alle leger som møter pasienter med akutte hudsykdommer, særlig vakthavende på sykehus, legevakt eller i allmennpraksis. [...] Jeg synes dette er en god bok som treffer målgruppen. Inndelingen etter klinisk bilde og en god innholdsfortegnelse gjør det lett å navigere og dermed komme på sporet av en diagnose. [...] Beskrivelsene av de enkelte tilstandene er konsise og gode, spesielt avsnittene som omhandler klinikk og differensialdiagnoser. [...] Tabellene som presenteres avslutningsvis, er ypperlige. Boken er lett og rask å lese, og gir gode muligheter for et økt diagnostisk repertoar. Anbefales!"

Ut-posten, blad for allmenn- og samfunnsmedisin

28-10-2011 Mona Søndenå

"[...] Kort oppsummert er dette et greit oppslagsverk som jeg alledere har hatt glede av ved flere anledninger og det er et godt suplement til andre lærebøker og hudatlas som ofte er store og uoversiktlige. Bokens styrke er en kort og konsis form samt logisk oppbygningen; har pasienten på kontoret et papuløst utslett som du ikke vet hva er slår du opp i kaoittelet som omhandler papuløse utslett og finner så raskt frem til sannsynlig diagnose, differensialdiagnose, behandling etc. Boken anbefales. Lykke til."

Ugeskrift for Læger

19-09-2011 Mette Mogensen

"En imponerende flot, velskrevet og meget anvendelig opslagsbog henvendt til alle læger, der møder patienter med akutte hudsygdomme. [...] Bogen er opbygget sådan, at der efter en velillustreret og letforståelig klinisk præsentation af hydsygdommens morfer følger en kliniske gennemgang af alle akutte hydsygdomme. [...] Bogen er således en fremragende opslagsbog i den akutte situation [...] Bogen er udkommet i hardbackformat - rigt illustreret, velskrevet og parat til at blive brugt flittigt."

Bagsidetekst
Akutte hudsygdomme er et praktisk orienteret opslagsværk, der sætter brugeren i stand til at stille den korrekte diagnose, tage de rigtige prøver og udføre den primære behandling af akutte hudsygdomme. Målgruppen er læger, der arbejder i praksis, på skadestuer og som medicinske og kirurgiske forvagter. Bogen indeholder et selvstændigt kapitel for hver af de forskellige typer udslæt. Kapitlerne, der forrest i bogen præsenteres i en udvidet og meget opslagsvenlig indholdsfortegnelse med 2-3 karakteristiske fotos, en stregtegning og en definition af det pågældende udslæt, er igen underinddelt i afsnit for hver af de forskellige sygdomme indenfor det pågældende område. Disse sygdomsafsnit indledes med billeder, der illustrerer den pågældende sygdom, som derefter beskrives både systematisk og summarisk på maksimalt 2 sider. Bogen afsluttes med tabeller og afsnit vedrørende akutte hudsygdomme hos specielle grupper som bl.a. børn, gravide, immunsupprimerede patienter og udenlandsrejsende.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.