• Print

Ideologikritik

Slavoj Žižek
Redaktører:
Forfattere:

ISBN: 9788741260396 (Bog)
Udgivelsesår: 2018
Udgave: 1
Sider: 200
Bestil vurderingseksemplar

Centrale tekster og bidrag fra Žižeks værker med fokus på ideologikritik

En af verdens mest fremtrædende filosoffer

De seneste årtier har Slavoj Žižek slået sit navn fast som en af verdens mest fremtrædende filosoffer, og hans mangesidede forfatterskab har berørt alt fra film og tegneserier til politisk tænkning og Hegel-studier.

Žižeks værker er oftest mangfoldige ekskurser, der peger i mange retninger. Denne bog samler centrale tekster og bidrag med fokus på ét centralt emne: ideologikritik.

Ideologikritik på tværs af menneskelivet

Hvor ideologikritikken hos bl.a. Marx havde til formål at gå bag om den sociale overflade og analysere grundlæggende økonomiske og klassemæssige mekanismer, der former samfundet, er Žižeks ideologikritik rettet mod dynamikker, der går på tværs af hele menneskelivet.

Han tager den sociale overflade alvorligt som en vigtig komponent i en samlet social helhed, og ideologikritik bliver her en disciplin, der analyserer dynamikker, der rækker fra kulturelle, sproglige og adfærdsmæssige former til ubevidste og dybereliggende mekanismer.

Om bogens redaktører

Bogen er redigeret af lektor Henrik Jøker Bjerre, Center for Anvendt Filosofi, AAU, og lektor Carsten Bagge Laustsen, Institut for Statskundskab, AU.

Foto af Slavoj Zizek

Slavoj Žižek

Slavoj Žižek

Den slovenske filosof og sociolog Slavoj Žižek er en af vor tids mest markante intellektuelle og en iøjnefaldende skikkelse i såvel akademiske kredse som i offentligheden.

Han er forfatter til en lang række bøger og artikler, hvor analyser af populærkultur og politik blandes med teoretiske landvindinger - ofte med fokus på den franske psykoanalytiker Jacques Lacan.

Slavoj Žižek er seniorforsker på Institut for Sociologi, Ljubljana Universitet. Desuden er han tilknyttet en lang række førende universiteter verden over.

Foto af Slavoj Zizek

Slavoj Žižek

Bagsidetekst
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.