• Print

Fysiologi og anatomi

Det levende menneske

Jørgen Hougaard, Ulla Fasting (red.)
Redaktører: Jørgen Hougaard, Ulla Fasting
Forfattere: ,,,,,,,,,

ISBN: 9788762803497 (Bog)
Udgivelsesår: 2007
Udgave: 1
Sider: 552
Bestil vurderingseksemplar Bestilling for BogPlus-kunder

Med bogen Det levende menneske introduceres et helt nyt koncept: den niveauopdelte lærebog.

Bogens opbygning

Bogens fire niveauer: introduktion, grundlæggende forhold, fordybelse og de store sammenhænge, giver både underviser og studerende et utal af muligheder for at undervise, læse og tilegne sig stoffet på forskellige niveauer – emneopdelt eller tværgående. Det levende menneske gennemgår de klassiske fysiologiske og anatomiske emner: cellen, huden, nyrer og urinveje, hjerte og kredsløb, respiration, immunologi, temperaturregulering, forplantning, nervesystemet, øjet og øret, det endokrine system, fordøjelsessystemet og bevægeapparatet. Her ud over er der et kapitel om topografisk anatomi samt et kapitel om histologi. Bagerst i bogen er et fuldstændigt gennemillustreret atlas over kroppens anatomiske strukturer. Atlasset kombinerer billeder og tegninger på en ny og meget illustrativ måde. Bogens hovedvægt er lagt på sammenhængen mellem de (nyeste) grundlæggende teorier og den kliniske praksis.

Målgruppe

Bogens hovedmålgruppe er de studerende på de mellemlange og videregående sundhedsuddannelser. Den kan også med stort udbytte læses og bruges af færdiguddannede i den kliniske praksis. Bogen er gennemillustreret. Ulla Fasting og Jørgen Hougaard er begge uddannede sygeplejersker og har i årevis undervist og forsket inden for det sundhedsfaglige felt.

Se cases på cases.munksgaard.dk

Bemærk, at der i 2. oplag er foretaget nogle mindre præciseringer af teksten i forhold til 1. oplag. Disse ændringer findes på side 141, 152, 156, 157og 200. På disse sider er teksten ombrudt, således at enkelte sætninger står på den efterfølgende side. Der er ikke i øvrigt ændret på bogens indhold.

Cases

Se cases på cases.munksgaard.dk 

Sygeplejersken

01-07-2008 Sonni Thelmark, cand.scient. og underviser ved CVU Lillebælt

"Med "Det levende menneske" har de studerende og underviserne på de mellemlange og videregående sundhedsuddannelser fået en helt ny type lærebog inden for disciplinerne anatomi og fysiologi...Sammenfattende synes denne bog at være et ambitiøst, men vellykket værk, som fremtræder læsevenligt og indbydende."

Fagligt Selskab for Sundhedsplejersker - hjemmeside

03-01-2008 Anette Sørensen

"Bogen kan varmt anbefales som grundbog/opslagsværk, alle sundhedsplejersker bør have på bogreolen."

Bogens illustrationer kan downloades her til undervisningsbrug.

Hent illustrationer

Brug af papirkopier/prints fra denne hjemmeside til undervisningsbrug på uddannelsesinstitutioner og intern brug er tilladt efter aftale med Copydan Tekst & Node. Brugen skal ske inden for aftalens begrænsninger.

Bagsidetekst
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.