• Print

Ernæring - Hånden på hjertet

Kia Halschou-Jensen (red.)
Redaktører: Kia Halschou-Jensen
Forfattere: ,,,,,,,,,,

ISBN: 9788762811294 (Bog)
Udgivelsesår: 2015
Udgave: 1
Sider: 264
Bestil vurderingseksemplar Bestilling for BogPlus-kunder
Kig i bogen

Grundbog i ernæring

Ernæring – hånden på hjertet er en grundbog i ernæring. Bogen giver basisviden om kostens betydning for både syge og raske mennesker.

Bogens opbygning

Bogen er opdelt i fire dele:

  • Første del omhandler grundlæggende ernæringslære, hvor fokus er på ernæring og kost til det raske menneske og her gennemgås bl.a. energi, næringsstoffer, anbefalinger og kostvaner.
  • Anden del omhandler klinisk ernæring, hvor fokus er på ernæring og kost til det syge menneske, herunder viden om faste og stressmetabolisme, underernæring og kost til grupper med særlige behov.
  • Tredje del omhandler ernæring i sygeplejepraksis og giver viden om ernæringsscreening og vurdering samt ernæringsterapi herunder kostformer og diæter ved forskellige sygdomme og tilstande.
  • Sidste del behandler de kulturelle, æstetiske og psykosociale perspektiver på mad og måltider.

Bogen præsenterer stoffet overskueligt og er rigt illustreret med figurer og fotos, der underbygger teksten. Layoutet er levende og pædagogisk opbygget, og læseren kan undervejs få uddybbet stoffet med ekstra faktuelle, kliniske og opsummerende informationer.

Målgruppe

Ernæring – hånden på hjertet er en lærebog til sygeplejerskestuderende og kan bruges gennem hele uddannelsen både i den teoretiske og kliniske undervisning.

Andre studerende inden for det sundhedsvidenskabelige område kan også have glæde af bogen. Den kan endvidere anvendes af færdiguddannet sundhedspersonale som opslagsbog med opdateret viden på området.

Sygeplejersken

17-08-2015 Preben Ulrich Pedersen

"[...] God oversigt, der kan danne grundlag for faglige diskussioner."

Bagsidetekst
Ernæring – hånden på hjertet er en grundbog i ernæring. Bogen giver basisviden om kostens betydning for både syge og raske mennesker. Bogen er opdelt i fire dele. Første del omhandler grundlæggende ernæringslære, hvor fokus er på ernæring og kost til det raske menneske, og her gennemgås bl.a. energi, næringsstoffer, anbefalinger og kostvaner. Anden del omhandler klinisk ernæring, hvor fokus er på ernæring og kost til det syge menneske, herunder viden om faste og stressmetabolisme, underernæring og kost til grupper med særlige behov. Tredje del omhandler ernæring i sygeplejepraksis og giver viden om ernæringsscreening og vurdering samt ernæringsterapi herunder kostformer og diæter ved forskellige sygdomme og tilstande. Sidste del behandler de kulturelle, æstetiske og psykosociale perspektiver på mad og måltider. Bogen præsenterer stoffet overskueligt og er rigt illustreret med figurer og fotos, der underbygger teksten. Layoutet er levende og pædagogisk opbygget, og læseren kan undervejs få uddybet stoffet med ekstra faktuelle, kliniske og opsummerende informationer. Ernæring – hånden på hjertet er en lærebog til sygeplejerskestuderende og kan bruges gennem hele uddannelsen både i den teoretiske og den kliniske undervisning. Andre studerende inden for det sundhedsvidenskabelige område kan også have glæde af bogen. Den kan endvidere anvendes af færdiguddannet sundhedspersonale som opslagsbog med opdateret viden på området. Hånden på hjertet er en bogserie inden for det naturvidenskabelige område, der tæller Anatomi og fysiologi, Sygdomslære, Farmakologi og Mikrobiologi. Bøgerne suppleres af en fælles hjemmeside med tværfaglige cases.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.