• Print

Alternativ behandling

praksis og fakta

,

ISBN: 9788762810921 (Bog)
Udgivelsesår: 2012
Udgave: 1
Sider: 132
Bestil vurderingseksemplar Bestilling for BogPlus-kunder
Kig i bogen

Denne bog sætter fokus på de mest brugte alternative behandlingsformer i Danmark
Hvert år opsøger 20 % af danskerne en alternativ behandler, og knap halvdelen af befolkningen har på et eller andet tidspunkt brugt alternativ behandling. Alternativ behandling - praksis og fakta er en letlæselig og kortfattet introduktion til området.

Bogen behandler en række centrale forhold om emnet:

  •  Virker alternativ behandling - og i så fald på hvilken måde?
  •  Hvilken uddannelse har de alternative behandlere?
  •  Hvad præcis indebærer forskellige alternative behandlingsformer
  •  Adskiller brugen af alternative behandlingsformer i Danmark sig fra landene omkring os?

Bogen indeholder forskningsresultater fra ind- og udland, og den præsenterer desuden en række cases, der belyser de forskellige problemstillinger.

Målgruppe

Bogen henvender sig primært til professionelle og studerende inden for det etablerede sundhedssystem, men kan læses af alle med interesse for alternativ behandling.
Hør forfatterne fortælle om bogen

Helle Johannessen

Professor ved Syddansk Universitet. Hun har siden 1988 forsket i alternativ behandling; først i et antropologisk perspektiv med fokus på de kropsopfattelser, brugerne møder i alternativ behandling, senere i tværfaglige projekter med fokus på effekt. Hun har udført feltarbejde i Danmark og Italien og deltaget i to EU-projekter om alternativ behandling.

Ann Ostenfeld-Rosenthal

Lektor ved Syddansk Universitet. Hun har beskæftiget sig med alternativ behandling i et antropologisk perspektiv siden 2005. Hun har udført feltarbejde i Danmark, og hendes forskning har omhandlet healing, patienter med funktionelle lidelser, kræftpatienter, placebo, alternativ behandling og spiritualitet og behandler-patient-relationen.

Tidsskrift for Jordemødre

03-03-2014 Maria Bang Jensen

"'Alternativ behandling - Praksis og fakta' er en letlæselig introduktion til alternativ behandling. Bogen henvender sig primært til professionelle og studerende inden for det etablerede sundhedssystem, men kan læses af alle, der er nysgerrige på emnet.

[...]Som jordemødre kender de fleste til akupunktur, som er anerkendt indenfor obstetrikken. Bogen henvender sig ikke direkte til jordemødre, men til jer derude, der er nysgerrige på hvad det egentlig er for noget - det der alternativ behandling. Sådan havde jeg det helt personligt, da jeg startede på at læse bogen. Og nu er jeg da blevet en del klogere på akupunktur, zoneterapi, homøopati, urtemedicin og healing. En god og interessant bog."

Sykepleien

30-10-2012 Thore K. Aalberg

"Denne boken klarte jeg ikke legge fra meg[...]Selv om dette er en liten bok – med meget god framdrift – har forfatterne greid det kunststykke å trekke fram det vesentlige når det gjelder alternativ behandling[...]De har lykkes i å skrive en bok for målgruppen autorisert helsepersonell og studenter.Forfatterne bruker gode modeller for å forklare ulike fenomen, og det er sjelden jeg har lest en bok som forklarer både styrken og svakheten ved evidensbasert forskning på en så god måte."

Tidsskrift for Den norske legeforening

09-10-2012 Vinjar Fønnebø

"Søkelyset er naturlig nok rettet mot danske forhold, men temaet er relevant også for norske helsearbeidere.[...]Språket er lett tilgjengelig, selv for lesere utenfor den medisinske eller antropologiske profesjonen."

RASK

19-07-2012 Charlotte Søllner Hernø

"Bogen har sundhedsprofessionelle som målgruppe, for at disse kan indgå i dialog med patienterne på et informeret grundlag. Men da bogen giver et fremragende overblik over de mest almindelige former for alternativ behandling i Danmark er den ligeså anvendelig for alle andre, dvs. brugerne af sundhedsydelser eller alternativ behandling. Denne bog har vi manglet, men nu er den her heldigvis."

Hør forfatterne fortælle om bogen
Bagsidetekst
Alternativ behandling - praksis og fakta er en bog, der introducerer bredt til alternativ behandling i Danmark. Bogen behandler centrale forhold om emnet og diskuterer, om alternativ behandling virker, og i så fald på hvilken måde. Desuden beskrives forskellige typer af alternative behandlingsformer med inddragelse af relevante cases. Bogen har fokus på danske forhold og dermed på brugen og opfattelsen af alternativ behandling i Danmark. Den tager dog også et komparativt perspektiv, idet de nationale forhold sammenlignes med internationale. Forfatterne til bogen har begge gennem mange år arbejdet med alternativ behandling i et tværfagligt perspektiv. De har derved en bred indsigt i emnet og inddrager egne samt andre relevante forskningsresultater på området. Alternativ behandling - praksis og fakta er en letlæselig og kortfattet introduktion til alternativ behandling. Målgruppen er professionelle og studerende inden for det etablerede sundhedssystem. Helle Johannessen er professor ved Syddansk Universitet. Hun har siden 1988 forsket i alternativ behandling; først i et antropologisk perspektiv med fokus på de kropsopfattelser, brugerne møder i alternativ behandling, senere i tværfaglige projekter med fokus på effekt. Hun har udført feltarbejde i Danmark og Italien og deltaget i to EU-projekter om alternativ behandling. Ann Ostenfeld-Rosenthal er lektor ved Syddansk Universitet. Hun har beskæftiget sig med alternativ behandling i et antropologisk perspektiv siden 2005. Hun har udført feltarbejde i Danmark, og hendes forskning har omhandlet healing, patienter med funktionelle lidelser, kræftpatienter, placebo, alternativ behandling og spiritualitet og behandler-patient-relationen.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.