• Print

Videnskabsteori

ISBN: 9788762805309 (Bog)
ISBN: 9788762807310 (e-bog)
Udgivelsesår: 2005
Udgave: 1
Sider: 152
Bestil vurderingseksemplar Bestilling for BogPlus-kunder

Denne bog imødekommer de konkrete krav, der stilles kendskab til videnskabsteori på de mellemlange sundhedsuddannelser.

Videnskabsteori har fået en helt central plads i de mellemlange sundhedsuddannelser. Med oplysende eksempler fra sundhedsvæsenet formidler denne bog videnskabsteorien i et klart og præcist sprog med fokus på fagets forankring i praksis.

Bogens opbygning

Bogen er en letlæst men dækkende grundbog og vil kunne læses  i tilknytning til forskningsmetodologi. Forfatteren gennemgår alle de centrale videnskabsteoretiske retninger, herunder positivisme, hermeneutik, fænomenologi og kritisk teori. Desuden bliver alle de væsentligste videnskabsteoretiske nøgleord udførligt behandlet fx viden, sandhed, begrundelse, teori, objektivitet, forståelse, forklaring osv.

Målgruppe

Bogen henvender sig studerende og undervisere på alle mellemlange videregående sundhesduddannelser.

Birkler har gjort det igen. Han har atter skrevet vanskeligt tilgængelige temaer ind i en nutidig sundheds- og sygeplejehverdag

Sygeplejersken

Jacob Birkler

Uddannet filosof med ph.d. i medicinsk etik. Formand for Det Etiske Råd. Lektor ved University College Syddanmark. Har gennem en årrække arbejdet med filosofi, etik og videnskabsteori i sundhedsfaglig praksis. Forfatter til en lang række bøger deriblandt Filosofi & sygepleje (2003), Videnskabsteori (2005), Etik i sundhedsvæsenet (2006), Nye veje til sygepleje (2007), Etisk håndværk (2009) og Den digitale patient (2011).

Forfatterens hjemmeside

Jacob Birkler, formand for Det Etiske Råd

Jacob Birkler

Sygeplejersken

01-06-2006 Marianne Mahler

"Birkler har gjort det igen. Han har atter skrevet vanskeligt tilgængelige temaer ind i en nutidig sundheds- og sygeplejehverdag. Bogens temaer er valgt, så de studerende bliver bekendt med grundbegreberne i viden, argumentation og begrundelse. Der afsluttes med et kort og enkelt kapitel om forskningsetik, hvor der står, hvad der er nødvendigt at vide for at kunne arbejde videre med en konkret forsknings etiske praksis. Hvert kapitel vil kunne læses for sig og give mening i hvilken studiesammenhæng, det nu måtte indgå som grundlag for videre studier og kritisk refleksion."

Fysioterapeuten

21-11-2005 Fysioterapilærer Marianne Lindahl

"Absolut velegnet som obligatorisk bog både på grunduddannelsen og diplomuddannelserne." "Forfatteren er vant til at undervise på sundhedsuddannelserne og formår at gøre det videnskabsteoretiske univers relevant og vedkommende uden at forfalde hverken til namedropping eller indforståede diskussioner."

Birkler har gjort det igen. Han har atter skrevet vanskeligt tilgængelige temaer ind i en nutidig sundheds- og sygeplejehverdag

Sygeplejersken
Bagsidetekst
Videnskabsteori har fået en helt central plads i de mellemlange sundhedsuddannelser. Denne bog imødekommer de konkrete krav, der stilles hertil. Med oplysende eksempler fra sundhedsvæsenet formidles videnskabsteorien i et klart og præcist sprog med fokus på fagets forankring i praksis. Bogen er en letlæst men dækkende grundbog og vil kunne læses i tilknytning til forskningsmetodologi. Forfatteren gennemgår alle de centrale videnskabsteoretiske retninger, herunder positivisme, hermeneutik, fænomenologi og kritisk teori. Desuden bliver alle de væsentligste videnskabsteoretiske nøgleord udførligt behandlet fx viden, sandhed, begrundelse, teori, objektivitet, forståelse, forklaring osv.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.