• Print

Psykiatrisk og psykosocial rehabilitering

En recoveryorienteret tilgang

Lisa Korsbek, Lene Falgaard Eplov, Lone Petersen, Mette Olander (red.)
Redaktører: Lisa Korsbek, Lene Falgaard Eplov, Lone Petersen, Mette Olander
Forfattere: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ISBN: 9788762809017 (Bog)
Udgivelsesår: 2010
Udgave: 1
Sider: 256
Bestil vurderingseksemplar Bestilling for BogPlus-kunder
Kig i bogen

Psykiatrisk & psykosocial rehabilitering - en recoveryorienteret tilgang beskriver rehabilitering til mennesker med sindslidelser. Udgangspunktet er en indsats med fokus på den enkeltes egne mål og ressourcer.
Bogen bidrager bl.a. med metoder og teoretiske forudsætninger for en national psykiatrisk og psykosocial rehabiliteringspraksis og henvender sig især til fagfolk inden for behandlings- og socialpsykiatrien. Brugere og pårørende vil også have stor gavn at læse den.

DSEF Nyhedsbrev

25-07-2011 Kirsten Sørensen

"De fire redaktører, Lene Falgaard Eplov, Lisa Korsbek, Lone Petersen og Mette Olander har produceret en længe ventet bog om det moderne rehabiliteringsbegreb relateret til psykiatriske sygdomme. Bogen sætter rehabilitering på dagsordenen på en ny og tidssvarende måde med værdier som medmenneskelighed, forståelse og ligeværdighed i centrum.[...] Kapitlerne er skrevet af forskellige forfattere, hvilket betyder at det faglige indhold er af høj kvalitet gennem hele bogen. Jeg vil varmt anbefale bogen til enhver, der gerne vil være ”up to date” med psykiatrisk & psykosocial rehabilitering."

Fodterapeuten, april 2011

08-04-2011 

"[...] Bogen bidrager bl.a. med metoder og teoretiske forudsætninger for en national psykiatrisk og psykosocial rehabiliteringspraksis og henvender sig især til fagfolk inden for behandlings- og socialpsykiatrien. Brugere og pårørende vil også have stor gavn at læse den."

www.auhrisskov.dk

17-11-2010 Mai Bech Sørensen

"Bogens hovedfokus bygger på de nuværende udfordringer, der ligger i rehabiliteringen.[...]" "Der sættes herefter fokus på, at der skal mere brugerinddragelse til for at få bedre øje på brugernes egne mål og ressourcer i processen. [...]" "Bogen henvender sig primært til fagpersoner og studerende inden for socialpsykiatrien, men også brugere og pårørende vil have glæde af de kapitler, der omhandler forskellige former og muligheder for rehabilitering."

Socialpsykiatri 3, 2010

22-06-2010 Klaus Müller Nielsen, Overlæge, Augustenborg Sygehus

"Ambitiøs og aktuel bog" "[...] Bogens struktur er meget tydelig og kapitlernes rækkefælge logisk.[...]Konsekvensen i tilgangen og den tydelige struktur medvirker til, at sammenhængen i fremstillingen af emnet bevares - dette på trods af bogens bidrag er skrevet af i alt 20 forfattere." "[...] Bogen kan varmt anbefales som basislekture for alle fagpersoner, der beskæftiger sig med og arbejder i relation til samarbejdsaftaler på det psykiatriske område. Læseren kan orientere sig i et komplekst, innovativt og kontroversiet emne,"

Bagsidetekst
Psykiatrisk & psykosocial rehabilitering beskriver et stort behov for, at recovery bliver en integreret del af indsatsen over for mennesker med sindslidelser. Bogens forfattere er førende inden for området, og de stiller især skarpt på, hvorfor rehabilitering i højere grad bør have fokus på det enkelte menneskes mål og ressourcer. Bogen præsenterer teoretiske forudsætninger og metoder, og den angiver således rammerne for en samlet national psykiatrisk og psykosocial rehabiliteringspraksis i Danmark. Her beskrives historien, det teorietiske fundament, organisationsforhold, lovgivning, de eksisterende metoder til rehabilitering i forbindelse med psykisk sygdom og de fremtidige udfordringer. Psykiatrisk & psykosocial rehabilitering henvender sig især til læger, psykologer, ergoterapeuter, fysioterapeuter, sygeplejersker, socialrådgivere og socialpædagoger, der arbejder indenfor behandlings- og socialpsykiatrien eller forsker i rehabiliteringsområdet. Brugere og pårørende samt administratorer vil også have stor gavn af at læse den, ligesom andre, der interesserer sig for det psykiatriske og psykosociale område.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.