• Print

Perspektiver på kommunikation

i sundhedsfaglige professioner

Mette S. Nielsen og Gitte Rom (red.)
Redaktører: Gitte Rom, Mette S. Nielsen, Mette S. Nielsen, Mette S. Nielsen, Mette S. Nielsen
Forfattere: ,,,,,,,

ISBN: 9788762805279 (Bog)
Udgivelsesår: 2006
Udgave: 1
Sider: 280
Bestil vurderingseksemplar Bestilling for BogPlus-kunder

Perspektiver på kommunikation i sundhedsfaglige professionsuddannelser imødekommer kravene til faget kommunikation i de sundhedsfaglige grund- og diplomuddannelser.

Bogens indhold

Bogen indeholder en introduktion til kommunikation som humanistisk fag samt en grundig teoretisk indføring i fire perspektiver på kommunikation: – det psykoanalytiske (ved Jørgen Nystrup), – det dialogiske (ved Helle Alrø og Marianne Kristiansen), – det systemteoretiske (ved Per Jensen) og – det kognitive/adfærdsmæssige perspektiv (ved Irene Oestrich).

Hvert af disse perspektiver danner udgangspunkt for en analyse og diskussion af bogens gennemgående case. I bogens sidste del gives forslag til videre arbejde med casen og forslag til konkrete kommunikationsøvelser. Der afsluttes med en perspektivering, der indeholder oplæg til diskussion af den interpersonelle kommunikations betingelser og udfordringer i dagens sundhedsvæsen.

Gitte Rom

Cand.pæd.psych. Uddannet sygeplejerske i 1986 og Sygeplejefaglig Diplomuddannelse i undervisning og planlægning i 1991. Har været ansat som underviser i H:S Sygeplejerskeuddannelsen siden 1991. Undervisningserfaring i kommunikation og psykologi i sygeplejerskeuddannelsen og de sundhedsfaglige diplomuddannelser.

Mette S. Nielsen

Cand.comm. Uddannet sygeplejerske i 1981 og Sygeplejefaglig Diplomuddannelse i ledelse i 1991. Har siden 1991 været ansat som underviser i H:S Sygeplejerskeuddannelsen. Cand.mag. i dansk og kommunikation i 2001. Underviser i kommunikation, akademisk skrivning og faglig formidling på sygeplejerskeuddannelsen og de sundhedsfaglige diplomuddannelser.

 

Se i øvrigt www.faglivskraft.dk

 

Bagsidetekst
Perspektiver på kommunikation i sundhedsfaglige professioner imødekommer kravene til faget kommunikation i de sundhedsfaglige grund- og diplomuddannelser og kan anvendes gennem hele uddannelsen. Bogen indeholder en introduktion til kommunikation som humanistisk fag (ved Jacob Birkler, Mette S. Nielsen og Gitte Rom) samt en grundig teoretisk indføring i fire perspektiver på kommunikation: - det systemteoretiske (ved Per Jensen) - det psykoanalytiske (ved Jørgen Nystrup) - det kognitive/adfærdsmæssige perspektiv (ved Irene Oestrich) - det dialogiske (ved Helle Alrø og Marianne Kristiansen) Hvert af disse perspektiver danner udgangspunkt for en analyse og diskussion af bogens gennemgående case. I bogens øvelseskapitel gives forslag til videre arbejde med de fire perspektiver. Øvelserne rummer direkte progression i kravene, idet der er øvelser fra det beskrivende over det praktiske til det refleksive niveau.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.