• Print

Etik i sundhedsvæsenet

ISBN: 9788762806009 (Bog)
Udgivelsesår: 2006
Udgave: 1
Sider: 184
Bestil vurderingseksemplar Bestilling for BogPlus-kunder

Hvordan kan man som sygeplejerske, fysioterapeut, ergoterapeut, bioanalytiker eller jordemoder arbejde med etik i sit professionelle virke?

Som sundhedsarbejder vil man ofte stå i svære etiske situationer, hvor der skal træffes et vanskeligt valg. Men hvad kendetegner disse etiske situationer, og hvordan håndterer man dem som professionel i sundhedsvæsenet?

Bogens indhold

Gennem oplysende eksempler fra sundhedsvæsenet gennemgås alle de grundlæggende etiske teorier og begreber. Centralt står de mange redskaber til belysning og behandling af de svære etiske situationer med det mål at skabe et oplyst grundlag for en dialog om etik inden for sundhedsområdet.

Målgruppe

Bogen henvender sig til sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter, bioanalytikere, jordemødre og andre sundhedsprofessionelle, der jævnligt står over for svære etiske problemstillinger i deres arbejde.

Jacob Birkler

Uddannet filosof med ph.d. i medicinsk etik. Formand for Det Etiske Råd. Lektor ved University College Syddanmark. Har gennem en årrække arbejdet med filosofi, etik og videnskabsteori i sundhedsfaglig praksis. Forfatter til en lang række bøger deriblandt Filosofi & sygepleje (2003), Videnskabsteori (2005), Etik i sundhedsvæsenet (2006), Nye veje til sygepleje (2007), Etisk håndværk (2009) og Den digitale patient (2011).

Jacob Birkler, formand for Det Etiske Råd

Jacob Birkler

Bagsidetekst
Som sundhedsarbejder vil man ofte stå i svære etiske situationer, hvor der skal træffes et vanskeligt valg. Men hvad kendetegner disse etiske situationer, og hvordan kan man som sygeplejerske, fysioterapeut, ergoterapeut, bioanalytiker eller jordemoder arbejde med etik i sit professionelle virke? Gennem oplysende eksempler fra sundhedsvæsenet gennemgås alle de grundlæggende etiske teorier og begreber. Centralt står de mange redskaber til belysning og behandling af de svære etiske situationer med det mål at skabe et oplyst grundlag for en dialog om etik inden for sundhedsområdet.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.