• Print

Ergoterapi og fysioterapi til ældre (i-bog)

Mette Andresen og Dorthe Varning Poulsen (red.)
Redaktører: Mette Andresen, Dorthe Varning Poulsen
Forfattere: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ISBN: 9788762812765 (i-bog)
ISBN: 9788762810563 (Bog)
Udgivelsesår: 2013
Udgave: 1
Sider: 352
Bestil vurderingseksemplar

En i-bog er en digital udgave af den trykte bog, suppleret med digitale værktøjer, fx oplæsning, søge- og notefunktion.

I-bogen kan læses på pc og tablets. Ved køb får man adgang til i-bogen i fire år efter aktiveringsdatoen.

Bogens indhold


Arbejdet med ældre udgør en stadig større del af arbejdsområdet for ergoterapeuter og fysioterapeuter, og denne bog sætter fokus på sygdomme og problematikker, som er særligt hyppige blandt ældre.

Ergoterapi og fysioterapi til ældre tager udgangspunkt i den udvikling indenfor sundhedssektoren, der sætter borgeren i centrum, og som stiller krav om stor fleksibilitet og professionalisme fra den sundhedsprofessionelle.

Bogen beskriver hvordan man med den ældre i fokus udfolder det monofaglige arbejde og det tværfaglige samarbejde på en måde, der på samme tid styrker de monofaglige kompetencer og øger kendskabet til andres faglige kompetencer.

Bogens opbygning


Bogen består af tre dele:

  • Del 1 beskriver aldringsprocessen og scenarier for ældreliv, og der gås i dybden med det ergoterapeutiske og fysioterapeutiske arbejde. Desuden gennemgås det ergoterapeutiske og fysioterapeutiske arbejde med ældre med hoftefraktur, hånd- og skulderfraktur, osteoporose, apopleksi, KOL og demens.
  • Del 2 retter fokus mod forebyggelse og sundhedsfremme, og emnerne her er blandt andet forebyggende hjemmebesøg, faldforebyggelse og forebyggelse af ensomhed.
  • Del 3 søger at inspirere kommende og nuværende ergoterapeuter og fysioterapeuter til at arbejde innovativt med at udvikle deres praksis og dermed udvikle de to professioner i nye og spændende retninger.

Teksten suppleres af beskrivende cases og fotos.

Målgruppe

Bogens målgruppe er ergoterapeut- og fysioterapeutstuderende samt de færdiguddannede terapeuter.

Fysioterapeuten

25-10-2012 Stine Sonne Andersen

"Det afsnit, som klart er mest inspirerende, tager udgangspunkt i seks hyppigt forekommende problematikker og sygdomme hos ældre og diskuterer dem med udgangspunkt i det ergo- og fysioterapeutiskearbejde. Kapitlet løfter bogen op på et niveau, hvor også færdiguddannede fysioterapeuter og ergoterapeuter kan have gavn af at læse den[...]Alt i alt er bogen skrevet i et letlæseligt sprog. Den fremstår som en god oversigtsbog, der kan give studerende et bredere kendskab til det geriatriske felt. Det er min samlede oplevelse, at bogen er nem at orientere sig i, og at der er mange gode referencer, som man kan forfølge for at få dybere kendskab til teorien."

Bagsidetekst
Ergoterapi og fysioterapi til ældre beskriver, hvordan man med den ældre i fokus, udfolder det monofaglige arbejde og det tværfaglige samarbejde på en måde, der på samme tid styrker de monofaglige kompetencer og øger kendskabet til andres faglige kompetencer. Det er bogens hensigt at bidrage til viden om de særlige forhold, der gør sig gældende i det ergoterapeutiske og fysioterapeutiske arbejde med ældre. Bogens målgruppe er ergoterapeut- og fysioterapeutstuderende samt de færdiguddannede terapeuter.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.