• Print

Den sundhedsvidenskabelige opgave

Vejledning og værktøjskasse

,

ISBN: 9788762815193 (Bog)
ISBN: 9788762815346 (i-bog)
Udgivelsesår: 2016
Udgave: 3
Sider: 272
Bestil vurderingseksemplar Bestilling for BogPlus-kunder
Kig i bogen

Den sundhedsvidenskabelige opgave er en praktisk håndbog til studerende. Denne 3. udgave er opdateret og udbygget på en række punkter, og som noget nyt udkommer den også som i-bog, hvor der er tilføjet forskelligt digitalt materiale af instruktiv karakter.

Læseren får en lang række gode og praktiske råd til, hvordan man skriver en velformuleret og velstruktureret opgave, som lever op til de formelle og indholdsmæssige krav på alle videregående sundhedsuddannelser. Sundhedsfagene favner både naturvidenskab, sundhedsvidenskab, humaniora og samfundsvidenskab, og i bogen finder man gode råd til opgaveskrivningen uanset videnskabelig retning.

Bogen kan benyttes i alt fra analyser og rapporter til opgaver, bacheloropgaver og større forskningsprojekter. Målgruppen er bred og omfatter studerende inden for medicin, folkesundhedsvidenskab, sygepleje, fysioterapi, ergoterapi og ernæring & sundhed. Bogen henvender sig også til jordemødre, radiografer og bioanalytikere.

Den sundhedsvidenskabelige opgave indeholder bl.a. konkrete forslag til, hvordan man skaber en rød tråd i sin opgave ud fra en god problemformulering, hvordan man opnår et passende højt niveau i sin teorigennemgang, og hvordan man diskuterer troværdigheden af sine resultater.

Bogen er opdateret, så den refererer til Microsoft Office 2013, og giver instruktioner og tips til:
• Hvordan man bruger Word til hjælp med indholdsfortegnelse, overskrifter og korrektur
• Hvordan man bruger Word til hjælp med diagrammer og tabeller
• Hvordan man bruger Excel til statistiske beskrivelser, beregninger og analyser
• Hvordan man anvender henholdsvis latinske og danske betegnelser
• Hvordan man skriver tal, citater, forkortelser m.m., så formalia er på plads

Danske bioanalytikere

30-08-2016 Gitte Meyer Larsen

"GOD BOG MED SUPER KAPITEL OM, HVORDAN EN FAGLIG OPGAVE  KAN PRÆSENTERES

[...]Den sundhedsvidenskabelige opgave 3. udgave er i forhold til 2. udgave udbygget og opdateret, så den refererer til Microsoft Offi ce 2013. Desuden giver 3. udgave adgang til en elektronisk udgave af bogen, hvor der er mulighed for oplæsning af teksten samt noteskrivning. Fordelen ved den elektroniske udgave er desuden, at den altid er ved hånden, hvis der er adgang til PC eller tablet.

Bogen beskriver opgaveprocessen fra start til slut og kan med fordel læses fra ende til anden. Den er skrevet i et letforståeligt sprog, og indholdsfortegnelsen gør det nemt og overskueligt at foretage opslag i de enkelte kapitler. Den indeholder konkrete eksempler på, hvordan man skaber en rød tråd i sin opgave ud fra en god problemformulering, og hvordan der opnås et højt niveau gennem hele opgaven.

Som bioanalytikerunderviser er jeg specielt begejstret for kapitlet ”Formater og fagsprog”, som beskæftiger sig med, hvordan en opgave præsenteres bedst muligt, hvordan den lever op til formelle krav og samtidigt bliver læsevenlig i layout. Der gives gode råd til, hvordan budskabet med et præcist sprog og fagsprog kan præsenteres klart og kortfattet.

Selvom bogen er skrevet af forfattere med  fysioterapeutisk baggrund, bærer den ikke præg af det. Den er ligesom forgængeren meget anvendelig for bioanalytikerstuderende, bio-analytikerundervisere og andet sundhedsfagligt personale, der beskæftiger sig med udarbejdelse og læsning af rapporter og opgaver."

Bagsidetekst

Læs den før dine medstuderende! Den sundhedsvidenskabelige opgave er en praktisk håndbog til studerende. Her får man en lang række gode og praktiske råd til, hvordan man skriver en velformuleret og velstruktureret opgave, som lever op til de formelle og indholdsmæssige krav på alle videregående sundhedsuddannelser. Sundhedsfagene favner både naturvidenskab, humaniora og samfundsvidenskab, og her er man godt hjulpet i opgaveskrivningen uanset videnskabelig retning. Bogen kan benyttes i alt fra analyser og rapporter til opgaver, bacheloropgaver og større forskningsprojekter. Målgruppen er bred og omfatter studerende inden for medicin, folkesundhedsvidenskab, sygepleje, fysioterapi, ergoterapi og ernæring & sundhed. Bogen henvender sig også til jordemødre, radiografer og bioanalytikere. Den sundhedsvidenskabelige opgave indeholder bl.a. konkrete forslag til, hvordan man skaber en rød tråd i sin opgave ud fra en god problemformulering, hvordan man opnår et passende højt niveau i sin teorigennemgang, og hvordan man diskuterer troværdigheden af sine resultater. Bogen er opdateret, så den refererer til Microsoft Office 2013, og giver instruktioner og tips til: • Hvordan man bruger Word til indholdsfortegnelse, overskrifter og korrektur • Hvordan man bruger Word til hjælp med diagrammer og tabeller • Hvordan man bruger Excel til statistiske beskrivelser, beregninger og analyser • Hvordan man anvender henholdsvis latinske og danske betegnelser • Hvordan man skriver tal, citater og forkortelser, så formalia er på plads ”Håndgribeligt, forståeligt og langt fra højtravende. Jeg tror, rigtig mange studerende vil have glæde af at læse bogen og efterfølgende bruge den som huske- og opslagsværk. Køb den før din censor, køb den som censor.” Anmeldelse af fysioterapeut, dr. med. Henning Langberg

    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.