• Print

Basisbog i ergoterapi

- aktivitet og deltagelse i hverdagslivet

Åse Brandt, Anette Judithe Madsen og Hanne Peoples (red.)
Redaktører: Anette J. Madsen, Åse Brandt, Hanne Peoples
Forfattere: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ISBN: 9788762810099 (Bog)
Udgivelsesår: 2013
Udgave: 3
Sider: 576
Bestil vurderingseksemplar Bestilling for BogPlus-kunder
Kig i bogen

Basisbog i ergoterapi - aktivitet og deltagelse i hverdagslivet giver en samlet dansk fremstilling af de temaer, der tegner ergoterapifaget og dets udvikling i dag.

Her i 3. udgaven er der ud over en kraftig revision af bogens indhold med sammenlægning af kapitler, udgåede og nytilkomne kapitler, lagt vægt på, at stoffet skal være mere konkret og i højere grad afspejle aktuelle emner som aktivitetsvidenskab og evidensbaseret ergoterapi.

De centrale begreber trækkes frem i bogen og defineres i faktabokse med vægt på danske begreber, så vidt det er muligt.

Bogens opbygning

Bogen er inddelt i fire dele.

Del I: Aktivitet og deltagelse i hverdagslivet.

Del II: Grundlæggende forståelsesrammer og tilgange i ergoterapi.

Del III: Ergoterapeutisk intervention - at muliggøre aktivitet og deltagelse i hverdagslivet

Del IV: Innovation, udvikling og forskning i ergoterapi.

Målgruppe

Basisbog i ergoterapi henvender sig primært til ergoterapeutstuderende, men også ergoterapeuter i praksis kan have stor gavn af bogen.

Åse Brandt

Ergoterapeut 1976, MPH 1999 og ph.d. 2005 med afhandling af effektevaluering af rollator- og kørestolsinterventioner. Er ansat som seniorforsker i Socialstyrelsen og tilknyttet CASE – Center for Ageing and Supportive Environments ved Lunds Universitet, Sverige, samt FiA – Forskningsinitiativet for Aktivitetsvidenskab og Ergoterapi ved Syddansk Universitet.

Har arbejdet med omgivelsesmæssige interventioner, herunder høj-og lavteknologiske hjælpemidler, velfærdsteknologi og tilgængelighed, på forskellige måder, bl.a. som hjælpemiddelkonsulent, i udviklingsprojekter og som forsker. De faglige interesser retter sig derudover mod effektevaluering med særlig fokus på måleredskaber og effekter af hverdagsteknologi med hensyn til aktivitet og deltagelse.

Har deltaget i og ledet nationale, nordiske og europæiske projekter, og er forfatter til populærvidenskabelige og videnskabelige artikler, samt bøger.

 

Anette Judithe Madsen

Ergoterapeut 1979, diplom i ledelse og undervisning 1997, MScOT 2004, diplommodul i projektledelse 2009. Er ansat som Lektor ved Ergoterapeutuddannelsen, University College Lillebælt (UCL). Har som underviser, projekt- og udviklingskonsulent, studiekoordinator og evalueringsansvarlig arbejdet med ergoterapifaglig teori og metode, professionsdidaktik, praksisforskning, kvalitetsudvikling og evaluering.

Er på tværs af uddannelser i UCL involveret i tværprofessionelle arbejds- og netværksgrupper som f.eks. lektoropkvalificeringsprogram samt kvalitetsudvikling. Er derudover generelt interesseret i anvendelsesorienterede forsknings- og udviklingsprojekter, hvor teori omsættes og anvendes i praksis og hvor der for deltagerne og praksis opnås kompetenceudvikling.

Har deltaget i ergoterapifaglige internationale og nationale konferencer og er forfatter til flere artikler, rapporter og bøger.

 

Hanne Peoples

Ergoterapeut 1999, MSc.OT 2009. Har været ansat på Hvidovre Hospital siden 1999. Først inden for neurorehabilitering og har her bl.a. medvirket til etablering af tilbud om ”Udgående hospital” til patienter med apopleksi.

Har siden 2004 været ansat som forsknings- og udviklingsergoterapeut på Hvidovre Hospital. Har gennem dette arbejdet initieret og forestået praksisrelateret forskning, herunder været forskningsleder på flere projekter målrettet ergoterapi til udvalgte patientgrupper samt patientoplevet kvalitet.

Har langvarig erfaring med undervisning i ergoterapeutisk teori, har arbejdet som faglig konsulent på udviklingsprojekter og er forfatter til artikler og debatoplæg.

Bagsidetekst
Basisbog i ergoterapi - aktivitet og deltagelse i hverdagslivet giver en samlet dansk fremstilling af de temaer, der tegner ergoterapifaget og dets udvikling i dag. Her i 3. udgaven er der ud over en kraftig revision af bogens indhold med sammenlægning af kapitler, udgåede og nytilkomne kapitler, lagt vægt på, at stoffet skal være mere konkret og i højere grad afspejle aktuelle emner som aktivitetsvidenskab og evidensbaseret ergoterapi. De centrale begreber trækkes frem i bogen og defineres i faktabokse med vægt på danske begreber, så vidt det er muligt. Bogen er inddelt i fire dele. Del I: Aktivitet og deltagelse i hverdagslivet. Del II: Grundlæggende forståelsesrammer og tilgange i ergoterapi. Del III: Ergoterapeutisk intervention - at muliggøre aktivitet og deltagelse i hverdagslivet og del IV: Innovation, udvikling og forskning i ergoterapi. Basisbog i ergoterapi henvender sig primært til ergoterapeutstuderende, men også ergoterapeuter i praksis kan have stor gavn af bogen.
    Vi bruger cookies på www.munksgaard.dk

    Det gør vi for at sikre en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.